Polskie Forum eDonkey i eMule: nie działa strona www.osloskop.net - Polskie Forum eDonkey i eMule

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Krzykacz

Nie spamować, nie przeklinać!
%Kalus  : (03 lipiec 2015 - 11:11 ) tak też zrobie :)
%borygo  : (03 lipiec 2015 - 11:03 ) Wywal wszystkie punkty dostępu i dodaj je na nowo. Jeśli coś się zmieniło w ich parametrach nadawania to może być problem przy ponownym połączeniu.
%borygo  : (03 lipiec 2015 - 11:01 ) A ostrzegałem przed win 8?
pablus  : (03 lipiec 2015 - 08:51 ) zdecydowanie drivery. Zrob reinstal
wert  : (03 lipiec 2015 - 07:14 ) dzwiek i net problem,stawiam na stery.teraz w sprzecie raczej nie spotyka sie problemow sprzetowych.Zazwyczaj problemem jest polączenie windy 8 ze sterami a taki zapewne masz system
pablus  : (03 lipiec 2015 - 07:11 ) Jamka, wywal wszystkie i dodaj jeszcze raz.
%Kalus  : (02 lipiec 2015 - 10:01 ) Oczywiscie ptaszki sa zaznaczone, żeby laczyc
%Kalus  : (02 lipiec 2015 - 10:00 ) Jednym słowem, mimo, że sieci sa zapamietane musze klikać ręcznie żeby z nimo polączyło. Pokazuje, że są poączone z ostatnią i nie ma nibt sotępu do netu. W sumie nie ma się co dziwić bo to praiwe 290 kilometrów więc jak ma być dostęp ;)
%Kalus  : (02 lipiec 2015 - 09:59 ) Mam zaznaczone: "Połacz automatycznie gdzy sieć jest w zasięgu"
A mimo to nie łączy.
wert  : (02 lipiec 2015 - 09:56 ) sprawdz przy okazji połaczenia czy pokazuje ci napis zapisano/zapamietano lub moze jest okienko do zaptaszkowania zapamietaj lub cos w ten desen
pablus  : (02 lipiec 2015 - 09:14 ) tzn?
%Kalus  : (02 lipiec 2015 - 08:27 ) No to jeszcze mi powiedzcie dlaczego nie laczy z zapamietanymi sieciami mimo, ze ma laczyc automatycznie :)
%borygo  : (01 lipiec 2015 - 09:31 ) No teraz jest fajne :D
%Kalus  : (30 czerwiec 2015 - 10:49 ) http://img.joemonster.org/mg/albums/new/150629/05tywin_lannister_approved.JPG
%Kalus  : (30 czerwiec 2015 - 10:48 ) teraz :)
%borygo  : (30 czerwiec 2015 - 04:54 ) "Sorry, something went wrong."
%Kalus  : (30 czerwiec 2015 - 11:17 ) Sprawdze i dam znać a tymczasem Gra o... https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11659437_10153470246753055_4816066965105492326_n.jpg?oh=d49775e5bce90c591a2f52d9fe8b3a90& oe=56176537
%borygo  : (30 czerwiec 2015 - 10:40 ) A może program nie ma uprawnień do zapisy na dysku. Odpal go z uprawnieniami administratora
pablus  : (30 czerwiec 2015 - 09:33 ) wyglada na to, ze nie sejwuje ustawien. Pogrzeb w opcjach. Musi byc opcja ustawieia CD na sztywno, bo inaczej bedzie zawsze wracal do defoltowch ustawien po kazdym restarcie
%Kalus  : (29 czerwiec 2015 - 09:37 ) To jedyny program na którym jestem w stanie zweryfikować jakośc bierania mikrofona. Dzisiaj to samo. Info, ze mnie nie słychać. Wchodze do menadżera Realteka, zmieniam z domyślnego formatu na Bitów Hz jakość CD i jest już OK. Do nastepnego restartu systemu
pablus  : (29 czerwiec 2015 - 12:49 ) a probelm jest tylko ze Skajpem?
%Kalus  : (28 czerwiec 2015 - 12:42 ) Menadżer Realtek HD Audio
%borygo  : (26 czerwiec 2015 - 12:51 ) Wert mnie się Madmax ostatni podobał
%borygo  : (26 czerwiec 2015 - 12:50 ) Do realteka masz wgrany ich program do ustawiania?
%Kalus  : (25 czerwiec 2015 - 08:40 ) Chodzi o to, że jak ustawie ten mikrofon to jest OK. W skypie nic nie ruszam. W Realteku coś się pierdzieli. Wystarczy zmienic na byle jak i jest ok
wert  : (25 czerwiec 2015 - 07:51 ) 3 razy wylaczylem z mysla o delete ale wracalem, na 15 minut przed koncem zrobilem to i uj wie jak sie skonczyl i nie chce wiedziec
wert  : (25 czerwiec 2015 - 07:49 ) obejrzalem mad maxa ,kufa jak ktos nie widzial jak mozna klasyka spier*** to wlasnie ta czesc pokaze
%borygo  : (25 czerwiec 2015 - 07:21 ) Jak sprawdzasz mikrofon to w pierwszej kolejności podłącz go samodzielnie i użyj jakieś apki do nagrywania dźwięku. Może być i systemowy rejestrator. W systemie w ustawieniach dźwięku wyczai które ustawienia są od twojego mikrofonu (zwłaszcza jeśli masz np zewnętrzny mikrofon i wbudowany w lapka). Następnie ustawiasz mikrofon z aplikacji Realteka. Jak tam dobrze ustawisz (a jest kilka ustawień, gdzie można coś namieszać) to wtedy odpalasz skype i tam konfigurujesz mikrofon (ale to już prościzna).
pablus  : (25 czerwiec 2015 - 03:27 ) a zmieniasz w Realteku czy Skajpie?
%Kalus  : (25 czerwiec 2015 - 02:12 ) Mam słabą jakość na SKype. Rozmowce mnie prawie nie slyszy. Jesli wejde w ustawienia i zamienie i zmienie w ustawieniach mikrofonu z CD na DVD to sytuacja sie poprawia. Rozmowca slyszy mnie dobrze. I tak jest do kolejnego odpalenia lapka wszystko wraca i znowu odbiorca mnie nie slyszy. Acha i format nie ma znaczenia. Po prostu pozmianie jest ok
%Kalus  : (25 czerwiec 2015 - 02:10 ) Wgrałem nowe stery Realtek'a i niby pare rzeczy sie poprawilo, ale:
%Kalus  : (25 czerwiec 2015 - 02:09 ) Chlopaki mmam maly problem z Karta dzwiekowa
%borygo  : (24 czerwiec 2015 - 10:38 ) No widzisz, a ja kiedyś dobiłem system tak, że zabrakło wirtualnej pamięci i mi wywalił odpowiedni komunikat. Oczywiście poza komunikatem i przerwaną operację nic się nie stało, ale faktem jest, że jak się ustawi na sztywno to może się skończyć. A najlepsze było (ale to chyba na win 95) jak wyłączyłem całkiem plik wymiany. Uruchamiał się system całe wieki.
wert  : (24 czerwiec 2015 - 06:31 ) borygo mnie wzielo ma 3ds max i after efects i one robia tempy zajebisrte,pagefile dupa tam nic nie daje,faktycznie zmiana wiecej lub mniej to efekt placebo i jak dla mnie a robie to od lat,zawsze ustawiam na sztywno wielkoscv i nigdy nie bylo problemow z pamiecią,aplikacjami itd
pablus  : (24 czerwiec 2015 - 04:19 ) wymadrzac sie http://donkey.outs.pl/index.php?/topic/49502-tanie-i-dobre-vpn/ :P
pablus  : (24 czerwiec 2015 - 10:08 ) dziex
pablus  : (24 czerwiec 2015 - 10:07 ) right click (RC) znaczy? :P znalazlem wczesniej anyway ;)
%borygo  : (24 czerwiec 2015 - 07:33 ) Prawy Przycisk Myszki. No tego nie wiedzieć :D
pablus  : (24 czerwiec 2015 - 07:13 ) ~@wert, co to jest PPM w twoim manualu? Ja mam angielski sys :P
pablus  : (24 czerwiec 2015 - 07:12 ) miejsce znalazlem, bo mi FIFA robila jakies makabryczne foldery w VTRoocie po 15 gibonow, wiec znalazlem 45 wolnego miejsca ;)
%borygo  : (24 czerwiec 2015 - 06:34 ) Jeśli brakuje ci miejsca na dysku, to raczej pousuwaj coś innego i powywalaj zbędne programy (lub zainstaluje je na innej partycji), lub powiększ partycję a nie baw się z plikiem wymiany.
%borygo  : (24 czerwiec 2015 - 06:30 ) Pagefile to plik z wirtualną pamięcią. Do niego system "zrzuca" pamięć gdy mu brakuje fizycznego ramu. Wywalać to nie wywalaj jego, ale zmniejszyć możesz, pytanie tylko czy to coś da. Jeśli to zrobisz to możesz mieć taką sytuację, że jakiś program ci czegoś nie zrobi bo zabraknie mu pamięci operacyjnej.
wert  : (23 czerwiec 2015 - 08:02 ) ja mam 5120min 5120max.Po restarcie masz juz ustawione.Wywalenie pagefile nie powoduje problemów ale i tak po kazdym uruchomieniu bedzie znow sie tworzyl
wert  : (23 czerwiec 2015 - 08:00 ) klikasz na C lub D i se wpisujesz jakie tam chcesz na sztywno 4096-4096,wyznacznikiem jest 1024 razy ile chcesz .Dysk mozesz zmienic na kazdy i tam sie bedzie zapisywalo ale w praktyce pisza zeby jednak trzymac na C
wert  : (23 czerwiec 2015 - 07:58 ) Moj komp>>PPM..wlasciiwości>>zaawansowane ustawienia>>zaawansowane>>efekty wizualne>.ustawienia>>zaawansowanwe>>>pamiec wirtualna>>.zmien i tu odklikujesz automatyczne zarzadzanie
wert  : (23 czerwiec 2015 - 07:55 ) prawdopodobnie masz ustawione by kontrolowal to system i teraz jest tak ze czym wiekszy dysk tym wiekszy pagefile bo bierze procentowo od wielkosci dysku
wert  : (23 czerwiec 2015 - 07:54 ) pagefile sam ustawiasz jaki chcesz
pablus  : (23 czerwiec 2015 - 07:33 ) swoja droga, znalazlem niezly progs do pokazywania rozmiaru plikow/folderow, co pozwala robic porzadek na systemowce
pablus  : (23 czerwiec 2015 - 07:32 ) pany, wynykalem, ze moj pagefile.sys ma 11.7 GB. Mozna to wywalic bezpiecznie?
pablus  : (23 czerwiec 2015 - 01:39 ) http://www.geforce.co.uk/geforce-experience
pablus  : (23 czerwiec 2015 - 01:38 ) GF ma aplikacje GFExperience i tam chyba mozna dodac
%Kalus  : (23 czerwiec 2015 - 01:29 ) Nie widze nigdzie napisanego, że "urzywaj GE Force'a do tej gry
%Kalus  : (23 czerwiec 2015 - 01:28 ) szukalem to dodanie WOT na sztywno do GEForce'a ale nie widze tego. Po prostu Wot w ustawieniach jest dodany jako prgram w zarzadzaniu ustawieniami 3D. Gdzieś jeszcze trzeba go wpisac?
%Kalus  : (23 czerwiec 2015 - 01:27 ) Generalnie było ok do wczoraj.
%Kalus  : (23 czerwiec 2015 - 01:27 ) fps ma 15-30
pablus  : (23 czerwiec 2015 - 12:54 ) Wiesio jest zajebiaszczy :D
%borygo  : (23 czerwiec 2015 - 12:27 ) To też jest możliwe, bo takie zjebanie płynności gry zdarza się im dosyć często. Muszę odpalić wota (po reinstalce sysa jeszcze tego nie robiłem, Wiedźmak rządzi)
$xaatzs  : (23 czerwiec 2015 - 12:22 ) WoT miał ostatnio dodany kolejny patch, min pyta o modele i tekstury HD - wymaga to ponoć mocnego kompa, plus dodatkowo robił jakąś reorganizację plików. Pewnie coś zjebali :P
%Kalus  : (23 czerwiec 2015 - 12:17 ) Noi mam wrzenie ze grafika mniej sie grzeje wiec moze rzeczywiscie nie hula na niej
%Kalus  : (23 czerwiec 2015 - 12:16 ) Ja mam w lapku 16RAM
Stery zaktualizowane.
Wszystko było OK do pewnego dnia kiedy odpalił się WoT i napisal, ze trzeba zmienic ustawienia gry bo grafika nie ogarnia. Dalem analuluj i potem juz za wolno sie wczytywal i mam wrazenie ze rwie.
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

nie działa strona www.osloskop.net Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Dietz 

  • Nowy Osiolek
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja 05-lipiec 03

Napisano 07 grudzień 2003 - 13:06

od dwóch - trzech dni nie działa strona www.osloskop.net wam też? proszę odpisać czy wam też nie działa.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hellfrog 

  • Latacz pospolity

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa %V.I.P. & Złoty Użytkownik
  • Postów 3258
  • Rejestracja 24-sierpień 03
  • Miejscowość:Warszawa

  Napisano 07 grudzień 2003 - 13:11

Tak nam (a przynajmniej mi) nie dziala. Moze robie sobie upgrate ??pozdro smile.gif)
A Hubuś ma już 9 miesięcy :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Crock 

  • Trzygwiazdkowy Osiołek

  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 803
  • Rejestracja 26-grudzień 02
  • Miejscowość:się bierze światło w lodówce?

Napisano 07 grudzień 2003 - 14:42

Nie niekomu nie dziala chyba logiczne.
[IMG][/IMG]
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Jakub2 

  • Nowy Osiolek
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 09-listopad 03

Napisano 07 grudzień 2003 - 14:58

Mnie takshe nie działa. Orientuje się ktoś kiedy będzie działać?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   hellfrog 

  • Latacz pospolity

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa %V.I.P. & Złoty Użytkownik
  • Postów 3258
  • Rejestracja 24-sierpień 03
  • Miejscowość:Warszawa

  Napisano 07 grudzień 2003 - 15:02

Własnie orientuje sie ktos kiedy moze zacznie dzialac ?pozdro smile.gif
A Hubuś ma już 9 miesięcy :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   sakki 

  • II sekretarz

  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa %V.I.P. & Złoty Użytkownik
  • Postów 3974
  • Rejestracja 31-maj 02
  • Miejscowość:100-lica \ Ursynów

Napisano 07 grudzień 2003 - 15:24

Stronka powinna ruszyc od poniedzialku ...
Czas już się pożegnać ... nie ma mnie ...

osloskop.net pozdrawia :)

Wreszcie na emeryturze :) Jak to dobrze nie być już modem :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   dar-t 

  • Osiołek
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 24
  • Rejestracja 12-maj 02
  • Miejscowość:Wejherowo

  Napisano 07 grudzień 2003 - 16:12

a wiec do poniedzialku dziekiSAKKI
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   hellfrog 

  • Latacz pospolity

  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa %V.I.P. & Złoty Użytkownik
  • Postów 3258
  • Rejestracja 24-sierpień 03
  • Miejscowość:Warszawa

  Napisano 07 grudzień 2003 - 17:06

I ja się przylaczam. Dzieki Sakki :)pozdro smile.gif
A Hubuś ma już 9 miesięcy :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Cinder 

  • Nowy Osiolek
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 18
  • Rejestracja 01-czerwiec 03

Napisano 07 grudzień 2003 - 20:55

Ja cierpliwie oczekuję... smile.gif
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   rafal_xp 

  • Dwugwiazdkowy Osiołek

  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 730
  • Rejestracja 26-lipiec 03
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Stary Sącz

Napisano 07 grudzień 2003 - 21:02

a ja nie moge wytrzymac bez osloskopu i forum
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Dietz 

  • Nowy Osiolek
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja 05-lipiec 03

Napisano 07 grudzień 2003 - 22:00

dziękuje Wam za odpowiedzi.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   NeoTheBest 

  • Nowy Osiolek
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 07-grudzień 03

  Napisano 08 grudzień 2003 - 00:23

A ja głupi myślałem że to tylko mi nie działa osłoskop HMmmmmmmmAle jestem caBe szczescie w bledzie.A wiec do poniedzialku :unsure:
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   sakki 

  • II sekretarz

  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa %V.I.P. & Złoty Użytkownik
  • Postów 3974
  • Rejestracja 31-maj 02
  • Miejscowość:100-lica \ Ursynów

Napisano 08 grudzień 2003 - 00:58

Zapraszam do dyskusji w >>> TYM <<< topiku smile.gif ... Temat zamkniety smile.gif
Czas już się pożegnać ... nie ma mnie ...

osloskop.net pozdrawia :)

Wreszcie na emeryturze :) Jak to dobrze nie być już modem :)
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych